Σχετικά με το φεστιβάλ

Γενική Περιγραφή

O Διοργανωτής είναι το «Pelion Gastronomy» με την συνδιοργάνωση της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Σε συνέχεια του θεματικού έτους «Μαγνήτες και ο πολιτισμός των γεύσεων» το Αγρόκτημα Καραϊσκου και η Μαγνήτων Κιβωτός διοργανώνουν στην Πορταριά Πηλίου το 1ο γαστρονομικό Φεστιβάλ του Πηλίου στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019. Όραμα των διοργανωτών αποτελεί η θέσπιση αυτής της γαστρονομικής γιορτής ως ετήσιος θεσμός ώστε να αναδειχθεί η εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακή και αυθεντική Πηλιορείτικη κουζίνα.

Εκθετήρια τοπικών παραγωγών, επιδείξεις μαγειρικής από chef και σχολές μαγειρικής, γαστρονομικές βιωματικές δραστηριότητες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις θα πλαισιώσουν τη γιορτή γαστρονομίας προβάλλοντας την περιοχή, οδηγώντας την στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητα.


Η σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την παράδοση και την τοπική κληρονομιά είναι απαιτούμενο για την καθιέρωση του Πηλίου ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού. Το Pelion Gastronomy Festival δημιουργήθηκε από την αυτή την ανάγκη. Την ανάδειξης της πληθώρας των υψηλής ποιότητας προϊόντων και των επιχειρήσεων που τα αντιπροσωπεύουν και εμπορεύονται, από την ανάγκη προβολής του πλούτου των αυθεντικών συνταγών και τεχνικών τοπικής μαγειρικής, από την ανάγκη της διατήρησης της παράδοσης και των παραδοσιακών καλλιεργειών του Πηλίου.

Σκοποί του PELION GASTRONOMY FESTIVAL

- Ανάδειξη του τοπικού γαστρονομικού προϊόντος και της αυθεντικής κουζίνας

- Γνωριμία και ενθάρρυνση συνεργασίας φορέων και παραγωγών

- Γνωριμία και ενίσχυση της συνέργειας και της δικτύωσης των παραγωγών και των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού

- Καθιέρωση του φεστιβάλ ως ετήσιο θεσμό και ηγέτη των νέων τάσεων της παραδοσιακής γαστρονομίας

- Εμπλουτισμός του γαστρονομικού προϊόντος με παρεμφερή επαγγέλματα και υπηρεσίες

- Προοπτική και ενίσχυση εκπαίδευσης στην τοπική γαστρονομία

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η παγκόσμια τάση στην γαστρονομία με την αυξανόμενη προτίμηση των καταναλωτών σε βιολογικά προϊόντα, αειφόρες τεχνικές παραγωγής και στις παραδοσιακές τοπικές συνταγές δίνει το προβάδισμα σε περιοχές με ισχυρό ποιοτικό αγροτικό προϊόν, όπως η δική μας να πρωταγωνιστήσει στις νέες γευστικές εμπειρίες της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας μέσω γαστρονομικών δραστηριοτήτων όπως η ταυτοποίηση, η συλλογή υλικών και τελικά η μετατροπή τους σε πρότυπα πιάτα μέσω των αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών που έχουν διατηρηθεί είτε γραπτά είτε ακόμη και προφορικά.

Το ταξίδι στην τοπική παραδοσιακή γαστρονομία η ανάδειξη ανθρώπων και η προβολή επιχειρήσεων που την υπηρετούν, είναι κίνητρο για το Pelion Gastronomy Festival, που

Περιεχόμενο του Pelion Gastronomy Festival

Εκθέτες Τοπικοί Παραγωγοί

Τοπικά προιόντα και Υπηρεσίες

Ομιλίες και παρουσιάσεις

Επιδείξεις και Workshops


Βιωματικά εργαστήρια γαστρονομίας

Εκδηλώσεις οινογνωσίας

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας

Συναντήσεις B2B